Bazen gözlerle ifade edilemez duygular..O zaman kalemin gücü başlar..

Sadece Niğde Üniversitesi Öğrencilerinin Anlayabileceği 10 Durum

Kategori: Eğitim ve Kariyer,Hayattan | Mehmet tarafından yazılmıştır. Ayrıca 2.149 kere okundu.

Türkiye’nin küçük, şirin ve öğrenci dostu kendi Niğde’de öğrencilik yaptıysan, sen de bu ortak paydalardan nasibini almışsın demektir. Hadi gel, hatıraları tazelerken Niğde’yi tercih edecek yeni arkadaşlara birkaç tüyo verelim!

1. Mecburiyet Caddesi

Niğde insanı o kadar samimi ki, “tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer” atasözünü hayata geçirerek bu caddenin ismini “Mecburiyet Caddesi” olarak değiştirmişler. Asıl adını merak edenler için hemen belirtelim “Dr. Sami Yağız Caddesi”. Niğde’nin hem en kalabalık, hem de en işlek caddesi olma özelliğini taşımasının yanında, bütün kafeleri, bütün mağazaları ve işinize yarayacak bütün dükkanları bu cadde üzerinde bulmanız sebebiyle halk tarafından “Mecburiyet Caddesi” olarak tanımlanıyor. Çok iyi değil mi? Ne kadar da samimi! Bu caddenin getirdiği tek dezavantaj ise, tüm şehir halkı bu caddeye her gün her dakika uğradığı için gizli bir iş çevirmeniz neredeyse imkansız! Ya sınıf arkadaşı, ya yan sınıftan bir arkadaş, ya da yan sınıftan arkadaşın oda arkadaşı ile mutlaka karşılaşırsın Mecburiyet’te!

2. Uzak mı, o da ne?

Büyük bir şehirden Niğde’ye gelenlerin hayatlarındaki “uzak” kavramı, Niğde’de kaldıkları süre boyunca ortadan kalkacaktır. Hatta şöyle bir şey söyleyelim; otobüsü sadece kampüse gidebilmek için kullanıyorsunuz! Onun dışında hiç otobüs, dolmuş kullanmanıza gerek yok. Zaten marketten çıkarken yanlışlıkla bankaya girip, kuaförde saçlarınızı kestirirken bir sigara molası kadar kısa sürede kargo gönderimi yapabilirsiniz.

3. Patatesin Başkenti!

Yılda 700bin TON (büyük harflerle yazdım ki gözden kaçmasın!) patates üretilen bir şehre geliyorsunuz. E haliyle patates kızartması, patatesli yumurta, patates yemeği, patatesli pilav, patatesli barbun gibi patates kombinasyonlarına kendinizi şimdiden hazırlayın.

4. Kafa dinlemek için uzağa gitmeyin, kampüste göl var!

Türkiye’deki birkaç kampüste yer alan göllerden birisi de Niğde Üniversitesinde. Kampüsün ortasında göl var, göl! Her ne kadar bazı zamanlarda kötü bir koku yaysa da, buruna bir mandal takıp manzarasına doyulamayacak cinsten. Hele bir de bahar mevsiminde gelen flamingo kuşları yok m? Tadına doyamayacaksınız.

5. Otobüs Şoförleri

Niğde’ye ilk geldiğinizde otobüs şoförlerini telsizle görüp, kalp krizi geçirme şoku yaşayabilirsiniz. Ama merak etmeyin, alışıyorsunuz. Hele bir de şoförler muhabbet etmeye başladı mı, değmeyin keyfimize. Niğde Üniversitesi’nden mezun olan herkesin bir telsiz anısı mutlaka vardır.

6. Adanalıların işgali altındayız!

Kafayı nereye çevirseniz “Üni Niğde” yazısı ile Adana Demirspor’lu öğrencileri görürsünüz. İlk görürsünüz, hmm dersiniz. İkinci de, ooo dersiniz. Üçüncü de, vay be! dersiniz. Dördüncü de, haydaaa dersiniz. Beşinciden sonra alışırsınız. Adanalı dedin mi Niğde’nin her yerinde karşınıza çıkabilme potansiyellerini düşünürsünüz. Sebebi ise Niğde Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir kısmının Adanalı öğrencilerden oluşması.

7. AVM Yok, Mecburiyet var…

AVM dediğin şeyi artık hayatından çıkartabilirsin. Onun yerine “Mecburiyet” vereceğiz çünkü sana. İyi taraftan bak, AVM’ye oranla mecburiyette herşey çok ucuz!

8. Çan sesleri… Şaka şaka Çan eğrisi!

Dostluğun bittiği dönem, vize ve final sınavlarından 1 hafta önce başlayıp, sınavların bittiği gün kadardır. Bu süre zarfında dostunuz, arkadaşınız kalmaz. Neden? Çünkü çan eğrisi var! Kimse kimseye Niğde Üniversitesi’nde kolay kolay not vermez. Cüzdanını kaybeden görürsün ama defterini kaybeden göremezsin!

9. Uçacaksın, uçacaksın, havalara uçacaksın!

Mevsim, saat, dakika, yağmur, kar fark etmeksizin rüzgar yiyeceğiniz için vücudunuz rüzgara bağışıklık kazanacak. “Sen cepleri bi taşla doldur istersen” esprisi ise Niğde halkı tarafından milli espri olarak kabul edilip, zayıf herkese gün içerisinde 13127 kere söylenmektedir.

10. Otobüs Şoförü: Milli Piyango var mı ?

Eğer “Milli Piyango var mı?” sorusundan sonra derin bir sessizlik ihtiyacı hissediyorsan, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezunsun demektir. Selam! Seni buldum! Yeni gelecekler için spoiler: Sabahları kampüs girişinde sorulan bu soru, büyük bir sükunet ile karşılanıp cevaplanmazsa, otobüs direk olarak eğitim fakültesine gideceği için bir Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından bir hayli önemlidir.

Mecburiyet ile başlayıp, Milli Piyango ile bitirdiğimiz Niğde Üniversitesi tanıtımımızı okudunuz. Halen Niğde’yi tercih etmeyi düşünür müsünüz bilmem ama bizden bir tavsiye, eğer zayıfsanız valizinizi taşla doldurup öyle gidin

26 yaşındayım. 2011 yılında kurduğum geyik.com.tr adresinin kurucusu ve yazarıyım. Ayrıca reklamcılık ile ilgili sağlam birikime sahibim.
EtiCanlar:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.