Bazen gözlerle ifade edilemez duygular..O zaman kalemin gücü başlar..

Bir Öğrencinin Gözünden: Nişantaşı Üniversitesi Nasıldır?

Kategori: Eğitim ve Kariyer | Mehmet tarafından yazılmıştır. Ayrıca 2.047 kere okundu.

İstanbul’a gelmeme vesile olan ve yaklaşık olarak 5 aydır okumakta olduğum Nişantaşı Üniversitesi ile ilgili internette detaylıca bilgi olmadığının farkındayım. YGS’nin de yaklaştığı bu dönemlerde, okulum ile ilgili olarak bir inceleme yazısı yazarak, merak edilenlere ve sınava girecek arkadaşlara ışık tutmak istedim. Umarım aklınızdaki tüm soruları cevaplayan, size istediğiniz bilgileri veren bir yazı olmuştur.

Sadabad Kampüsü

Öncelikle bölümüm gereği Sadabad Kampüsünde bulunuyorum. Bu sebeptendir ki; Bayrampaşa Kampüsü ile ilgili detaylıca bilgiye sahip değilim. Yalnızca yerini ve iç dizaynını biliyorum (kayıt olmak için oraya gitmek zorundaydık).

Her neyse.. Okulu az çok internette araştıran herkesin rahatlıkla öğrenebileceği üzere; Sadabad Kampüsü bu sene eğitime açıldı ve çokça yeni bir kampüs. İlk öğrencileri biz olduğumuz için her şeyin sıfır halini kullanmaktayız diyebilirim.

İçerisine gelecek olursak; bir vakıf üniversitesine göre hayli güzel ve ilgi çekici bir yapısı var. Zira Türkiye’nin ilk organik kampüsü olma özelliğini taşımakta. Kampüse ilk girdiğiniz zaman “bu duvarlar neden boyasız lan ?” tepkisini vermeyin, gülerler.

Ortam Nasıl?

Her vakıf üniversitesi gibi. Bahçesi var, langırtı var, Playstation’ı falan var. Sıkılanlara, şarkı isteği ile kız düşürmek isteyenler için Uniboard desteği var. Kısacası çok ekstra beklentileriniz, zevkleriniz yoksa sıkılmazsınız diyebilirim.

Kantin Fiyatları Nasıl ?

Bu konuda pek olumlu konuşamayacağım. Maalesef kantin fiyatları beklediğimin de biraz üstünde gibi. Ama bu konuya bence çok takılmayın zira üniversite lise gibi değil. Yani okula sabah 8’de gelip akşam 6’ya kadar ders görme olayı yok. Karnın acıkırsa gider yersin. He çok mu işin var ? Yemek Sepeti falan kampüse hizmet sağlıyor artık, kantin zorunluluğun yok.

Mesela yarım döner 8 Türk Lirası. Bu örnek ile anlayın durumun ciddiyetini.

Eğitim Kalitesi

Bu konuda net bir şekilde “iyidir!” veya “kötüdür!” diyemem. Siz de kabul edersiniz ki; belirli sayıda ders alıyorum ve haliyle belirli sayıda hocayla tanışıklığım var. Okulun eğitim kalitesi ile ilgili genelleme yapmak, bu açıdan doğru olmayacaktır. Lakin bizim girdiğimiz dersler için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; iyisi de var kötüsü de. Hele bir tanesi var ki; evlerden ırak ama isim vermeyeceğim.

Okul – Öğrenci İlişkisi

Her ne kadar şimdiye kadar pek işim düşmese de düştüğü birkaç konu oldu. Çok fazla uğraştırıcı konular değildi ama yine de haklarını vereyim, hemen hallettiler. 5 aylık süreçte bana karşı bir sıkıntı çıkarmadıklarını söyleyebilirim. Kendilerine uğradığım, sorular sorduğum konularda ellerinden geldiğince yardımcı oldular.

Ulaşım Nasıl?

Ulaşım güzel.  Şaka bir yana, çeşitli bölgelere ring seferleri olduğu için özellikle İstanbul’da oturuyorsanız pek fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum. Okul için en ideal orta noktanın da Şişli olduğunu düşünmekteyim. Trump Towers önünden, okula devamlı olarak ring seferi bulunmakta. Hadi diyelim “ben ring kullanmam aga” diyorsanız, okula yakın bir yerde indiren “49A” numaralı İETT otobüsleri de Trump’ın hemen yakınından geçmekte.

Trump Towers’ın oradan kalkan ringler okula 1 Türk Lirasına götürmekte bunu da unutmadan belirteyim.

Etkinlikler Falan Oluyor mu ?

Oluyor tabi. Mesela yılbaşında parti tarzı ufak bir şey yapmışlar kampüste. Öte yandan sık sık ünlü isimleri getirip, öğrenciler ile buluşturuyorlar. Bu tarz konularda güzel çalışmalar olduğunu söyleyebilirim.

Tabi çeşitli kulüpler geziler falan da düzenliyor. O konularda da içiniz rahat olsun, sıkıntı yaşamazsınız.

Sözlüklerdeki Olumsuz Yorumlar Neden?

Sözlüklerde sık takılırım, çok da severim. Fakat sözlüklerde insanlar ODTÜ’yü, Boğaziçi’ni de kötülüyor. Sözlükleri çok fazla dikkate alırsanız ne bir teknolojik cihaz alabilirsiniz, ne de kendinize okumaya okul seçebilirsiniz. O sebeple; gidip görmeden, açıp okuyanlara sormadan sadece sözlüklere itibar ederseniz, dev yanılırsınız.

**

Okul ile ilgili belirtmek istediklerim, edindiğim tecrübeler şimdilik bunlarla sınırlı. Lakin eğer Nişantaşı Üniversitesi ile ilgili bunların dışında sorularınız olursa aşağıda bulunan yorum bölümünden bana iletebilirsiniz. Seve seve, içtenlikle ve kesinlikle objektif olarak cevaplarım buna emin olabilirsiniz. Sonuç olarak sahibi ben değilim moruk, neden yanıltıcı cevap vereyim yani?!

Yazan: Burak Güngör

26 yaşındayım. 2011 yılında kurduğum geyik.com.tr adresinin kurucusu ve yazarıyım. Ayrıca reklamcılık ile ilgili sağlam birikime sahibim.
EtiCanlar:

“Bir Öğrencinin Gözünden: Nişantaşı Üniversitesi Nasıldır?” için 7 cevap

  1. Ali Çakmak dedi ki:

    Bir öğrencinin gözünde açıkcası NÜ önünde düşüp %75 burs aldığınız bir yer olarak gözüküyor

  2. Harun Balaban dedi ki:

    Çok iyi bir rehber olmuş. Aklımdaki tüm soruların cevabını vermişsiniz.

  3. Tugay dedi ki:

    Ben de aynı okulda öğrenciyim. Sadabad kampüsünü hazırlık sınıfları için hazırladıklarını biliyordum bu sene. Çünkü yeni kampüs Maslak 1453 sitesinin içinde ve sadabad kampüsünün yaklaşık 2-3 katı. Çimene oturma gibi bi şansımız yok yeni kampüste ama güzel ve gelişmiş bir kampüs. En azından okulun içinde ücretsiz fiber interneti var -Turkcell sağolsun- Kampüsün adı NeoTech Kampüs bu arada 😀

  4. Haluk dedi ki:

    Ülkemizde bunun gibi üniversitelerin kurulmasına artık izin verilmemeli, sayının çokluğu ve kalitenin azlığı bir ülkenin eğitim adına izlemesi gereken bir yol olmamalı.

  5. Aydın Candan dedi ki:

    Bu sene üniversite seçimlerim var ve nişantaşı üniversitesini de araştırıyordum. Yazınızdan anladığım kadarıyla iyi bir üniversiteymiş.

  6. Kaan Yılmaz dedi ki:

    Nişantaşı Üniversitesi adını hep duyduğumuz ama pek bilgi sahibi olamadığımız okullardan biri. Bir üniversitede kesinlikle olması gerekenlerden biridir etkinlik. Bunun sağlanması güzel bir durum.Kantin fiyatlarının da daha iyi olmasını isterdik tabi ama vakıf üniversitesi olması bunu gerektiriyor sanırım 🙂

  7. Ercan Bayrak dedi ki:

    Nişantaşı üniversitesinde okumak neden bilmiyorum ama benim gözümde hep zengin işi gibi durdu 🙂 Hala da öyle düşünüyorum. Zengin olursam bir gün zevkine okurum belki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.